1 Temmuz 2014 Salı

Domatesli Ekmek Tart Tarifi


Malzemeler : 

  • 10-12 dilim tost ekmeği
  • 1 su bardağı kiraz domates
  • 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • 2 adet kabak
  • 6-7 dal kıyılmış dereotu
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber, tuz
Yapılışı :

Ekmek dilimlerinin kenarlarını keselim. Rendelenmiş kabak, beyaz peynir, yumurta, muskat, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştıralım. Derin bir fırın kabını tereyağı ile yağlayarak, dibini ekmekle kapatalım. Kalan dilimleri kabın kenarlarına balık sırtı şeklinde dizip, harcın yarısını kaba dökelim. Üstüne ikiye bölünmüş kiraz domateslerinin yarısını dizip kalan harcı koyalım. Kalan domatesleride üstüne yerleştirelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirelim. 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder