1 Temmuz 2014 Salı

Enginarlı Domates Dolması Tarifi


Malzemeler :

  • 2 adet enginar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 adet patates
  • Tuz
Yapılışı :

Enginarı ayıklanmış olarak alıp iyice yıkayalım. Havuç ve patateside iyice temizledikten sonra, enginarla birlikte küp şeklinde doğrayalım. Pirincide iyice yıkayıp suyunu süzelim. Sebzelerin hepsini bir tencerenin içine atalım. Zeytinyağı, pirinç, bezelye, tuz, şeker ve 2 bardak su ekleyerek 35 dakika kadar pişirelim. Domateslerin içini (dolma hazırlar gibi) oyuın. Hazırladığımız enginarlı karışımı ılıdıktan sonra, domateslerin içine dolduralım. Domatesli dolmaları hazırladıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder