1 Temmuz 2014 Salı

Fırında Pirasa Tarifi


 Malzemeler :

  • 1 kg pırasa
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Karabiber, tuz
Yapılışı :

Pırasaları yıkayıp doğrayalım. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzüp robottan geçirelim. Borcamı yağlayıp bolca galeta unu serpip, pırasaları ve diğer malzemeleri karıştırıp borcama yayalım. Üstüne galeta unu serpelim. Önceden ısınmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder