1 Temmuz 2014 Salı

Havuçlu Helva Tarifi


Malzemeler :

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 kg havuç
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık
  • 1 çay bardağı süt
Yapılışı :

İlk önce havuçları yıkayıp temizleyelim. Rendeleyip tencereye koyalım. Üstüne 3 su bardağı süt ilave edip, kısık ateşte sütü çekene kadar pişirelim. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edelim. Diğer tarafta nişasta ve unu 1 çay bardağı sütün içine koyup ezelim. Havucun içine ilave edip 6 dakika kadar pişirelim. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyalım. Üstüne ceviz veya fıstık koyup soğuk olarak servise sunalım. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder